Rosasol 8-50-12 +mikroskładniki

  • skład chemiczny:
    8% azotu całkowitego w tym: 8% amonowego,
    50% pięciotlenku fosforu,
    12% tlenku potasu,
    0,01% boru,
    0,0075% miedzi,
    0,026% żelaza,
    0,032% manganu,
    0,023%cynku,
    wszystko rozpuszczalne w wodzie
  • zastosowania w uprawach:- sadownicze
    -rolnicze
    -warzywnicze
  • podobne produkty:-

O produkcie

Nawóz z mikroskładnikami pokarmowymi.

Miedź, żelazo, mangan, i cynk schelatowane za pomocą EDTA. Stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 2-8.

Nawóz całkowicie rozpuszcalny w wodzie, przeznaczony do ferdygacji upraw ogrodniczych uprawianych pod osłonami i w gruncie, oraz do nawożenia dolistnego wszystkich upraw sadowniczych, rolniczych, i ogrodniczych.

pH roztworu nawozu

1g/L 1,5g/L 2g/L 3g/L
4,64 4,60 4,55 4,49

Elektroprzewodnictwo nawozu /ms/cm/

1g/L 1,5g/L 2g/L 3g/L
0,94 1,38 1,66 2,27

Rozpuszczalność nawozu

5°C 10°C 15°C 20°C
382 403 476 511

Zarejestrowane uprawy i dawki

Uprawa Termin
Warzywa kapustne 1-2 zabiegi od 3 tygodnia po posadzeniu
Pomidor, papryka, ogórki W fazie 6-8 liści i po wytworzeniu paków kwiatowych.
Ziemniaki 1-3 zabiegi po zwarciu międzyrzędzi
kukurydza 1-2 zabiegi  w okresie niskich temperatur
Zboża 1-2 zabiegi od fazy krzewienia do końca strzelania w źdźbło.
Pozostałe uprawy 1-2 zabiegi przy niekorzystnych warunkach atmosferycznych
Maliny, truskawki Po ruszeniu wegetacji wiosennej i przed kwitnieniem
Porzeczki, agrest Przed i po kwitnieniu
Drzewa owocowe Pod koniec kwitnienia –wzrost  zawiązków
Buraki cukrowe 1-2 zabiegi od fazy 8 liści do zwarcia międzyrzędzi
Rzepak ozimy 1-2 zabiegi po ruszeniu wegetacji wiosennej